Altet – 4a Marxa de la Boira

 In Marxa de la Boira, Uncategorized

La propera edició de la Marxa de la Boira que tindrà lloc a Tàrrega el dia 14/01/2018 passarà per pobles petits, rurals i amb molt d’encant i història per descobrir, us invitem a visitar-los amb nosaltres!

INSCRIPCIONS AQUÍ

Altet al km 17.2 del recorregut llarg de la Marxa de la Boira, és un poble de la comarca de l’Urgell que forma part del terme de Tàrrega, té un cens de 109 habitants.

La població d’Altet experimentà un creixement demogràfic els segles XVIII i XIX, acompanyat d’una ampliació urbanística. El segle XVIII també es reformà l’antic castell i es construí el Carrer Major. Concretament, l’any 1772, es bastí l’església parroquial de Sant Pere. Durant el segle XIX, l’antic nucli medieval s’amplià cap als carrers de Baix, La Font, Raval de les Eres, Dalt i Roser. Dins el terme d’Altet es troben les restes medievals del castell de l’Ofegat. Abans, Altet es transformà a finals del segle XV en una baronia en comprar-lo la baronessa de Soldevila. L’any 1559, Elisabet de Soldevila, casada amb Onofre de Pons, van vendre el castell de l’Ofegat, el terme i tots el drets del poble al consell general de la vila de Tàrrega.

Un dels nous equipaments d’Altet és la piscina municipal, comfortable recinte de 1.000 m2 en contacte amb la natura de l’entorn. També compta amb una pista poliesportiva adjacent. Una Junta de Veïns segons el reglament de participació ciutadana exerceix el paper d’interlocutor amb l’Ajuntament de Tàrrega.

(http://www.tarrega.cat/municipis-agregats/altet)

INSCRIPCIONS AQUÍ

 

Contacta'ns

Deixa'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.

Not readable? Change text. captcha txt
0
× + Info