Bellaguarda – 5a Marxa de la Boira

 In Marxa de la Boira

Avui ens toca parlar de Bellaguarda, l’altra població per on passarà la Marxa de la Boira i on els que feu el recorregut llarg trobareu al km 14,7, dins de la sala polivalent, el vostre avituallament principal. Consulteu els avituallaments aquí

Mireu quina història més bonica sobre aquest poble que hem trobat a la Wikièdia: “Bellaguarda és un municipi situat al sud de la comarca de les Garrigues, a l’inici de la serra de la Llena i al costat de la serra del Montsant, amb una altura de 639 msnm. Això fa que presenti un clima suau a l’estiu i fred a l’hivern. El seu nom actual prové de l’època musulmana quan es va erigir una torre de guaita, situada a l’actual carrer Major. Degut a l’elevada altura de l’indret, es podia albirar fins a la plana de Lleida, la zona del Priorat i de l’Ebre, convertint-se en un lloc estratègic. La tradició oral explica que en aquesta torre hi hauria un “guardia” que tenia una muller molt “bella”, i d’aquí el nom de Bellaguardia o Bellaguarda. Actualment encara es conserven les espitlleres de la torre al soterrani d’un habitatge.”

Avui últim dia per aconseguir la teva inscripció anticipada a preu reduït de la 5a Marxa de la Boira, vine a conèixer els pobles de la Granadella, Bellaguarda i el magnífic paisatge que els envolta!

INSCRIVIU-VOS-HI!

Consultat a: https://ca.wikipedia.org/wiki/Bellaguarda el 06/01/2019 a les 08:56

Contacta'ns

Deixa'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.

Not readable? Change text. captcha txt
0
× + Info