La Figuerosa – 4a Marxa de la Boira

 In Marxa de la Boira, Uncategorized

La propera edició de la Marxa de la Boira que tindrà lloc a Tàrrega el dia 14/01/2018 passarà per pobles petits, rurals i amb molt d’encant i història per descobrir, us invitem a visitar-los amb nosaltres!

INSCRIPCIONS AQUÍ

La Figuerosa al km 14 del recorregut llarg de la Marxa de la Boira, és un poble de la comarca de l’Urgell que forma part del terme de Tàrrega, té un cens de 51 habitants.

Els referents històrics més antics de La Figuerosa es remunten a la seva conquesta per part del Comte d’Urgell Ermengol IV, el qual donà aquest lloc en alou a Arnau Traver l’any 1075. Un escrit del Papa Eugeni II, de l’any 1150, confirmava la pertinença del poble a la canònica de Solsona. El segle XIX, La Figuerosa pertanyia al Bisbat de Solsona. L’església parroquial de la Mare de Déu de l’Assumpció es construí l’any 1865. A l’entrada del poble hi ha la capella de Sant Marçal, restaurada durant els anys noranta del segle XX.

El municipi de La Figuerosa fou annexat al de Tàrrega l’any 1969. L’activitat agrícola és la preponderant en la seva zona. El 85% de la superfície del seu terme són conreus de secà. La rehabilitació de l’antiga Casa de la Vila per convertir-la en edifici polivalent al servei dels veïns obre noves possibilitats per la vida associativa de La Figuerosa, població que estima la música i la cultura en general. Una Junta de Veïns segons el reglament de participació ciutadana exerceix el paper d’interlocutor amb l’Ajuntament de Tàrrega.

(http://www.tarrega.cat/municipis-agregats/la-figuerosa)

INSCRIPCIONS AQUÍ

 

Contacta'ns

Deixa'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.

Not readable? Change text. captcha txt
0
× + Info