Claravalls – 4a Marxa de la Boira

 In Marxa de la Boira, Uncategorized

La propera edició de la Marxa de la Boira que tindrà lloc a Tàrrega el dia 14/01/2018 passarà per pobles petits, rurals i amb molt d’encant i història per descobrir, us invitem a visitar-los amb nosaltres!

INSCRIPCIONS AQUÍ

Claravalls on hi haurà el segon avituallament del recorregut llarg de la Marxa de la Boira al quilòmetre 9.9, és un poble de la comarca de l’Urgell que forma part del terme de Tàrrega. Fins al 1969 va constituir un municipi independent, i ara és regit per una junta de veïns que fa d’interlocutora amb l’Ajuntament targarí. Se situa a la vora de la carretera que uneix el cap municipal amb Agramunt, té un cens de 124 habitants. (https://ca.wikipedia.org/wiki/Claravalls)

Claravalls és documentat l’any 1099 en l’acta de consagració de l’església de Santa Maria de Guissona. El 1172, Bernat de Fluvià, senyor de Claravalls, el donà en testament al seu germà Guillem. El 1422, el rei Alfons ven perpètuament a la universitat de Tàrrega les jurisdiccions dels castells i llocs de Claravalls, l’Ofegat, Conill, Lluçà i Altet. Malgrat tots els esdeveniments històrics, l’any 1831, la jurisdicció de Claravalls pertanyia a la corona. El segle XVIII s’amplià l’església parroquial de la Mare de Déu dels Arcs, proclamada patrona del poble el 1782. La imatge antiga d’alabastre fou destruïda el 1936 i l’actual n’és una reproducció.

L’any 1969, Claravalls passa a ser nucli agregat de Tàrrega. La població disposa d’un local social, l’ampliació del qual es traduí en un pavelló polivalent de 500 m2, incloent el consultori mèdic. Un altre equipament és la piscina municipal, recinte de 1.000 m2 situat a la Partida Nova. Una Junta de Veïns segons el reglament de participació ciutadana exerceix el paper d’interlocutor amb l’Ajuntament de Tàrrega. (http://www.tarrega.cat/municipis-agregats/claravalls)

INSCRIPCIONS AQUÍ

Oops...
Slider with alias claravalls_1 not found.

 

Contacta'ns

Deixa'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.

Not readable? Change text. captcha txt
0
× + Info