La Caminada AECC en Marxa aplega 1600 participants, malgrat la pluja

 In AECC en marxa
Malgrat la pluja d’avui, un total de 1600 participants s’han aplegat aquest matí a la VII Caminada AECC en Marxa de Lleida amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama que organitza l’AECC – Catalunya contra el Càncer de Lleida. Entre els participants hi havia cares conegudes com els regidors de la Paeria Jordina Freixanet, Sandra Castro i Ignasi Amor; el tinent d’alcalde Paco Cerdà; i la gerent de la Regió Sanitària Lleida i de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, entre altres. Tots els beneficis de la caminada es destinaran a la continuïtat a la gratuïtat dels serveis i prestacions de l’AECC Lleida.

La cita ha estat concebuda com un esdeveniment solidari, esportiu no competitiu, integrat dins de les activitats que organitza l’AECC de Lleida, que consta d’una ruta a peu de 10 quilòmetres aproximadament sense desnivell i amb un únic avituallament a l’ermita de Grenyana.

Durant el matí també s’han realitzat diferents activitats. Els monitors de les colònies d’estiu de l’AECC Lleida han organitzat una sèrie de jocs per als més petits i la perruqueria Alícia Orellana, col·laboradora de la caminada, ha pintat les ungles i llaços rosa a tots els participants. A més, s’ha realitzat un sorteig de diferents obsequis dels col·laboradors. També s’havia programat una masterclass de zumba amb Factoria D i una activitat amb unflables de Jumpy Jump, que s’han hagut d’anul·lar a causa del mal temps.

AECC en Marxa a tot el territori lleidatà

AECC en Marxa és un projecte que també es trasllada arreu del territori. Avui també s’han dut a terme les caminades AECC en Marxa de Tremp amb 200 participants, Vielha amb 450 i la Pobla de Segur amb 200 participants. I ahir es va celebrar al Pont de Suert.

Enguany, s’han incorporat dues poblacions, Torrebesses (27 de setembre) i Balaguer (6 d’octubre), totes dues amb un gran èxit de participants, 131 i 475, respectivament. Alcarràs també es va sumar el passat 6 d’octubre amb la seva V caminada AECC en Marxa. I pròximament, se celebrarà la caminada de Cervera (27 d’octubre).

Dia Mundial Contra el Càncer de Mama

D’altra banda, i també amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama, l’AECC Lleida s’ha tornat a sumar al rosa endegant, per segon any consecutiu, la campanya dels aparadors rosa. Concretament, la campanya ha consistit a decorar els aparadors de més de 1300 comerços de la demarcació amb objectes de l’AECC de color rosa.

A més, s’han instal·lat una quarantena de taules informatives arreu del territori lleidatà on també es dóna l’oportunitat d’adquirir material relacionat amb la campanya de mama. També hi haurà informació relacionada amb tots els serveis i prestacions que l’AECC Lleida ofereix totalment gratuïts als pacients de càncer i familiar.

Actualment, el càncer de mama es manté en segon lloc en incidència a Espanya amb 33.307 caos nous el 2019. A Lleida, concretament, aquest any hi hagut 294 casos nous, 3 més que el 2018. També el 2019, hi hagut un total de 68 morts per càncer de mama. Aquesta xifra es manté igual que l’any anterior.

Contacta'ns

Deixa'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.

Not readable? Change text. captcha txt
0
× + Info