La Marxa Heroica i els forns de calç

 In Marxa Heroica, Uncategorized

La Marxa Heroica passa aquest any per un tram de la Ruta dels Forns de Calç de Tarrés, són pocs metres però molt intensos ja que a part d’haver-hi varis forns de calç, també hi trobareu un aixopluc natural de pedra. Sabeu el que són els aixoplucs? I els forns de calç? Us ho expliquem a continuació, però no us descuideu a realitzar la vostra inscripció per descobrir-ho en persona!

Aixopluc: Són construccions fetes només amb pedra seca, pels mateixos pagesos, amb la finalitat de protegir a ells i a les seves besties de les inclemències del temps i en algunes ocasions també per emmagatzemar estris per conrear el camp.

Sobre els forns de calç: a les Garrigues es va coure amb forns de calç fins als anys seixanta del segle XX, i concretament a Tarrés s’hi poden trobar uns 20 forns de calç en desús. L’activitat de la producció de la calç es basa a obtenir calç de la pedra calcària per mitjà d’un procés que consisteix a sotmetre aquesta pedra a unes temperatures de 900 a 1.000 ºC. Aquesta transformació té lloc als forns de calç. La calç era un material molt útil per a la construcció, per pintar i per desinfectar, entre d’altres usos múltiples. (www.turismegarrigues.com/publicacions/calc.pdf)

INSCRIPCIONS MÉS INFORMACIÓ MÉS INFORMACIÓ MÉS INFORMACIÓ
Contacta'ns

Deixa'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.

Not readable? Change text. captcha txt
0
× + Info