L’Antic Forn de Calç a la Serra del Comandou: Una Finestra al Passat Industrial Local

 In Marxa Heroica

En el cor de la pintoresca Serra del Comandou, també coneguda com la Serra de les Granades, s’amaga un tresor històric poc conegut: un antic forn de calç. Aquest forn, un dels dos descoberts en aquesta serra, ofereix una fascinant visió del passat industrial de la regió. Malgrat això, accedir-hi suposa un repte a causa de la densa vegetació que ha reclamat aquest racó de la serra.

Al llarg del camí cap al forn, els visitants tindran l’oportunitat d’observar una notable quantitat de pedra calcària disposada per a la seva cocció. És fàcil imaginar els nostres avantpassats preparant meticulosament aquest material per encendre el forn i produir la cal que era tan essencial en aquells temps. Tot i que el forn en sí mostra signes de deteriorament, amb la seva paret frontal desapareguda, encara es poden apreciar les marques del foc als seus costats, testimonis silents de les nombroses ocasions en què va ser utilitzat en el passat.

La Marxa Heroica, una aventura que explora els racons menys coneguts de la regió, està plena de sorpreses com aquest antic forn de calç. Uneix-te a nosaltres en aquesta excitant exploració i sigues testimoni de la història que s’amaga en el cor de les nostres serres.

No deixis passar aquesta oportunitat única! Trobaràs més informació i opcions d’inscripció al nostre compte d’Instagram i també en aquest enllaç: www.marxaheroica.cat

Ens veiem a la marxa!

Contacta'ns

Deixa'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.

Not readable? Change text. captcha txt
0
× + Info