Les construccions de pedra en sec de les Garrigues

 In Marxa Heroica

A les Garrigues tenim un patrimoni de construccions de pedra en sec fantàstic i que cal lluitar per preservar. L’art de la pedra en sec va ser declarara patrimoni immaterial de la Unesco l’any 2019 i en podeu llegir més al respecte en aquest enllaç. Les construccions de pedra en sec no només tenen un valor històric sinó que també tenen un valor natural i etnobotànic incalculable per les zones on hi són. Han ajudat durant segles a modelar els paisatges i han ajudat als pagesos a ser més productius de manera sostenible i duradora.

Malauradament les abundants pluges que han sofert les Garrigues els passats mesos han deixat marca en aquestes construccions, moltes d’elles abandonades i sense cap mena de manteniment, han caigut.

A Boira Experience volem contribuir a realçar aquest paisatge típic garriguenc i és per això que oferim l’opció, al formulari d’inscripció de la Marxa Heroica, a aportar diners que serviran per reconstruir tantes construccions com sigui possible.

Prepararem unes jornades de treball amb experts de l’art de la pedra en sec i tothom que hagi aportat el seu granet de sorra serà convidat a assistir-hi i aprendre tot treballant amb la pedra.

Inscriviu-vos-hi ara!

Contacta'ns

Deixa'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.

Not readable? Change text. captcha txt
0
× + Info